Мобилност на телото Archives - HealtyMe

Мобилност на телото

Lifetime access

6

Тренинзи од Атанас Михајловски

Високо

ниво на интензитет

50

здрави рецепти

2,980+

заедница на discrod

Мобилност на телото

01

Мобилност на долен дел (нозе)

Нозете или тука опишани како долен дел на телото се важен систем за секојдневно функционирање и често се во незавидна положба кога станува збор за мобилноста. Опсегот на сите зглобови и соодветното истегнување на мускулниот систем во овој дел е неоходна како би биле во генерално добра физичка состојба и би го намалиле ризикот од повреда.

02

Мобилност на колкови

Колковите и елементите непосредно поврзани со нив се делот во кој потенцијалот за генерирање на сила е најголем.
Со целиот тој потенцијал овој дел од нашето тело нопходно е да се третира соодветно како би останал во оптимална позиција на функционирање.

03

Мобилност на долен грб

Делот на половината или долниот грб е делот од грбот каде многу имаат болка и непријатност кои најчесто се предизвикани од прекумерно седење и слабата мускулатура во тој дел. Со ова видео и вежбите демонстрирани во него го третираме токму овој дел како би ја подобриле неговата подвижности сила на правилно држење.

04

Мобилност на горен грб

Како што сме вид кој доминантно е напред фокусиран често горниот дел на грбот знае да попушти во мускулатурата и ставот на стоење и седење да се искриви.
Тука на оваа регија е посветено и ова видео каде со помош на систем од вежби и статички издршки ќе ги третираме токму овие делови.
Отклучувањето на полниот опсег на зглобовите и мускулатурата во оваа регија ќе ви покажат како правилно и оптимално треба да стои во позиција
вашиот грб и со тоа да ве доведе во нормална позиција на функционирање во секојдневието.

05

Мобилност на горен дел (раце и рамена)

Ова видео ќе го посветиме исклучиво на рацете и рамената. Повеќе различни позиции на издршка и контролирани движења ќе го опфатат овој систем кој еден со друг е тесно поврзан и неможе да се одвојат.

06

Мобилност на цело тело

Рутина од околу дваесетина минути која е оптимална за оние кои немаат време да се посветат на посебни тренинзи за мобилност.

насоки за вежбање

Започни 7 дневен
free trial

Приклучи се бесплатно и пробај.

ПРЕПОРАКИ И РЕАЛНИ

Успешни Приказни

Наташа Шопова

Прочитај повеќе

Ивана Андоновска

Прочитај повеќе

Ана-Марија Трајковска

Прочитај повеќе

Ирена Гроздановска

Прочитај повеќе

Елена Штерјовска

Прочитај повеќе

Ирена Арсовска

Прочитај повеќе