Исхрана - HealtyMe

Добредојдовте во делот за исхрана!

На платформата ќе најдете огромен број на идеи за оброци кои редовно се надополнуваат со нови.
90% од нив се избалансирани во сооднос на 30% протеини, 30% масти и 40% јаглехидрати. Класична балансирана исхрана која е безбедна, која задоволува микро и макронутритивност, ве држи сити и ви дозволува да имате голем избор на намирници во исхраната, не ве ограничува премногу, а полека но сигурно ги постигнувате саканите цели. Безбедна за секоја генерација и исхрана со која треба да го промените односот со храната на долг рок, а не да имате брзи резултати кои скоро секогаш имаат јојо ефект и се причина за нарушување на целокупното здравје.

Не може сите да јадеме иста количина на храна, ниту пак јадеме сите во ист период од денот. Сите сме со различни потреби во зависност од возраст, пол, стил на живот, вид на работа, физичка активност и многу други фактори. Може да користиме сите исти идеи за оброци но не може да јадеме исто.

Подолу можете да видите пример оброци и во која форма може да ги најдете на платформата доколку се претплатите.

Протеински благи палачинки

Калории 535
Протеин 43гр.
Јаглехидрати 55гр.
Масти 19гр.

Perfectly Balanced Wrap

Калории 537
Протеин 35гр.
Јаглехидрати 51гр.
Масти 19гр.

Протеинска Паста

Калории 461
Протеин 35гр.
Јаглехидрати 49гр.
Масти 15гр.

Препорачано од

Елена Бубало

Состојки:

2 дози протеин (4 дози шејк плус 2 белки)
1 јајце
2 белки
1 лажичка како (опционално)
1 банана
2/3 cup овесно брашно
2 лажици путер од кикирики
свежо или замрзнато црвено овошје за освежување и вкус
1 лажичка пециво

Нашата цел не е да ви дадеме meal plan кој ќе има строго одредени оброци во одреден број на денови кои сериозно многу ве лимитираат и демотивираат, туку да ве научиме која е суштината на исхраната па преку одреден систем и алатки за планирање правилно да ги комбинирате оброците и да научите што најмногу ви одговара на вашето тело и ум.